2011. szeptember 5., hétfő

A Chiemsee-nél jártunk

A németországi Rosenheimben található Shosoku aikido iskola rendezte meg Yoshimitsu Yamada Shihan idei nyári edzőtáborát. Az edzések helyszíneként egy Bernau-ban található sportközpontot választottak, gyönyörű környezetben, nem messze a Chiemsee-től, az Alpok lábánál. Sajnos az időbeosztásunk nem engedte, hogy az egész heti programon részt vegyünk, de néhány napra egy autónyi csapattal kilátogattunk.

A tavaszi zürich-i táborból sok ismerőssel találkoztunk, ismét együtt edzhettünk francia, svájci, olasz, osztrák, amerikai és természetesen német aikidokákkal, de a legtöbb résztvevő Lengyelországból volt, ahonnan közel 50-en érkeztek. Mindannyinknak jól esett, hogy az érkezésünk utáni edzés elején Yamada sensei bejelentette: a táboron egy újabb nemzet is képviselteti magát, megérkezett a magyar csoport.

A Yamada sensei által tartott edzések mellett a kora reggeli és délutáni edzéseket mindig más-más vezette a résztvevő tanárok közül, míg délutánonként Tiki sensei tartott iaido edzéseket.

A Sensei edzései a már megszokott menetrend szerint zajlottak, a hangsúly ezúttal a megfelelő pozícióba kerülésen és az időzítésen volt. Ezeket kezdetben alaptechnikákban, majd variációkban, az edzésblokkok lezárásaként pedig különböző nage-wasa-kban, csoportokban gyakorolhattuk. A magyarázatok most is rövidek és célratörőek voltak, fűszerezve Yamada sensei egyedi humorával.Jó túra volt, jövőre ismét jövünk - remélhetőleg már a teljes edzőtáborra!

Rékai Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése